Jesen nije najbolji prijatelj kosi. Mnogi od vas su se sigurno susreli sa sezonskim opadanjem, a sigurna sam da je ovo leto velikom broju žena donelo probleme sa kosom, koja je bez hidratacije i kojoj je potrebno šišanje.Upravo o ovim stvarima govorimo u današnjem postu

ŠIŠANJE JE OBAVEZNO
Početkom jeseni obavezno se ošišajte. Ne morate mnogo da skratite kosu, dovoljna su tri milimetra pa da osvežite suve, procvetale krajeve. Kosa će vam živnuti i ako zamenite običan regenerator za kocentrovano pakovanje. Međutim, iako vam kosa žudi za hidratacijom, s korenom to nije slučaj. Zato pakovanje nanosite od vrha ka korenu. Najpre njime namažite prve dve trećine kose, sačekajte deset minuta, pa ga tek onda stavite i na deo bliži korenu. Ostavite još pet minuta i dobro isperite.
Nedostatak hidratacije
Jesenji period je u znaku dehidrarane kose. Mnoge žene se opuste, uživaju u suncu i vodi.Naoružajte se kvalitetnim hidrantnim pakovanjima. Posebno obratite pažnju na rešavanje ovog problema, jer suva kosa ne ostavlja ni malo dobar utisak, a što je najgore, vi se nećete dobro osećati sa takvom kosom.
FRIZURA ZA KIŠNE DANE
Vlažno vreme je najveći neprijatelj frizure.
* U kišnim danima kosu je najbolje podići u punđu. To je i sjajna prilika da prošetate novi šešir.
* Ravna, glatka, tek isfenirana kosa brzo će se ukovrdžati ukoliko napolju pada kiša, pa je tih dana ne treba mučiti ispravljanjem ili peglanjem. Ako baš morate, nanesite prethodno neko od pakovanja za ispravljanje kose koja se ne ispiraju
KAD OPADA LIŠĆE, OPADA I KOSA
Predstoji nam period kad kosa najviše opada. Zato koristite šampone koji sadrže provitamin B5, vitamin E, žalfiju i mineralne soli. Oni ujedno sprečavaju opadanje, jačaju kosu, stimulišu mikrocirkulaciju i prirodni rast kose.
Kako ti neguješ svoju kosu ?