Bubuljice, akne kako god ih zvali. Znamo šta su i jako su neprijatne. Pogađaju gotovo sve mlade, ali i dobar deo odraslih. Ali šta uzrokuje akne ?

Ovo nepoželjno stanje uzrokuje različite tipove bubuljica koje se mogu pojaviti na licu, leđima ili grudima.

Akne su stanje kože koje nastaje zbog promene u nivou hormona, posebno u pubertetu i tokom mladost.

Akne su izazvane nepravilnim radom lojnih žlezda i folikula. U normalnim uslovima sebum štiti kožu vodootpornim slojem, ali hormonalne promene uzrokuju prekomerno lučenje sebuma što kožu čini masnijom.

Postoje brojni preparati za lečenje upaljene kože.Poput hemijskih pilinga, krema i losiona…  Mi vam u današnjem tekstu predstavljamo prirodna rešenja koja mogu pomoći u borbi sa ovim problmom.

Ulje Čajevca

Ukoliko vam se bubuljice često javljaju, onda je ulje čajevca nešto u šta definitivno morate obratiti pažnju. To je jedan od najboljih prirodnih načina za  odklanjanje bubuljica. Ima antibakterijska svojstva pa ga koristite kao spoljašnji antibiotik jer uklanja jedan od glavnih uzroka nastanka bubuljica. Takođe, umiruje, smanjuje crvenilo i upale.

Limunova trava

Limunova trava prepuna je vitamina C. Ona će učiniti da se bubuljice isuše brže i tako brže nestanu sa lica. Pored toga osvežićete svoju kožu citrusnim mirisom.Iako je ovo prirodna  metoda uklanjanja bubuljica, budite oprezni sa količinom jer neće prijati osobama sa osteljivom kožom.

Ulje Lešnika

Ulje lešnika je višestruko korisno i prijatnog je mirisa. Korisno je jer hidrira kožu, regeneriše je i daje joj tonus. Podjednako je pogodno  za negu  suve i oštećene kože ili problematične  masne kože sklone aknama.

 

Pratite nas, jer slede iznenadjenja iz WOW TEA. Uskoro novi proizvodi koji vam mogu rešiti ove i još neke probleme probleme.Uskoro više o tome…